Tudnivalók az elektromos kerékpárokról
Tudnivalók az elektromos robogókról
Tudnivalók az elektromos rollerekről
Tudnivalók az önegyensúlyozó járművekről
Tudnivalók a starterekről

 

Tudnivalók az elektromos kerékpárokról

Mit kell tudni az elektromos kerékpárokról?

Az elektromos kerékpár annyiban különbözik a hagyományos kerékpároktól, hogy a pedálozást elektromos motor segíti. Így nem kell tovább azon aggódni, hogy a dombon felfele tolnod kell majd a kerékpárt. Bátran bevállalhatod a hétvégi túrákat, akár még az edzettebbekkel is, hiszen többet nem kell várakozniuk rád! Elektromos biciklivel könnyedén, izzadság nélkül érhetsz be a munkahelyedre is. Ha nem hiszed, gyere el hozzánk, és próbáld ki te magad!

Az Ultimate kerékpárok hatalmas előnye a többi elektromos kerékpárokkal szemben, hogy a szénkefe nélküli (brushless) motort és a lítiumionos (Li-on) akkumulátort esztétikusan és lopásbiztosan a vázba rejtették, így nem lehet bennük olyan könnyen kárt tenni. Ezeket a motorokat és akkumulátorokat nem lehet leszerelni, leütni, leverni. Sőt, egy laikus észre sem veszi, hogy elektromos rásegítéssel tekersz az utakon.

FONTOS: Az elektromos kerékpárok használata során bukósisak és védőfelszerelés viselete ajánlott!

Mik az elektromos kerékpárok általános előnyei?

 • Költséghatékony közlekedést biztosít neked. Nincs benzinköltség. Nincs parkolási díj.
 • Környezetbarát választás, hiszen elektromos rásegítéssel dolgozik a motor, így nem okozol légszennyezést.
 • Egészségmegőrző hatása van, hiszen fizikai erőnléted többé nem akadály, ezért nagyobb kedvet kapsz a kerékpározáshoz, többet fogsz tekerni, így erősödni is. Erősíti a szíved, javítja a teljesítőképességed!
 • Időtakarékos, mert mostantól nem kell a dugóban ülnöd, az elektromos kerékpárral könnyedén és gyorsan haladhatsz a legnagyobb forgalomban is.
 • Családbarát döntés, hiszen az elektromos rásegítés miatt könnyedén kerékpározhatsz gyermekeddel akár dombos területen is, üljön a gyermek akár gyerekülésben, akár utánfutóban.
 • Közösségépítő, hiszen az elektromos rásegítésnek köszönhetően nem kell többet szégyenkezned és bosszankodnod, hogy lemaradsz a többiektől. Mostantól együtt maradhat a túrázó csapat, kiegyenlítődnek a különbségek!
 • Újra vár a természet! Elektromos kerékpárral többé nem kell tarts a hosszú és a dombos túráktól, sőt bevállalhatod a legmagasabb hegyi emelkedőket is!
 • Nincs többé erőlködés és izzadás, csak élvezetes, kényelmes pedálozás, és könnyedén érhetsz célba, legyen az akár a munkahelyed, a főiskola, vagy csak egy hétvégi túra.

Hol használhatod az elektromos kerékpárt?

Szabadon használhatod mindenhol, mint a hagyományos kerékpárokat, sőt még engedélyezett természetvédelmi területekre is behajthatsz, mivel nem termel káros anyagokat.

Mekkora egy elektromos kerékpár hatótávolsága?

Minden típusnál a leírásban külön jeleztük a hatótávolságokat, ami egyébként az akkumulátor kapacitásától, a meghajtási rendszertől, a körülményektől (emelkedő, ellenszél, út minősége, domborzat stb.) és természetesen tőled (súly, vezetési mód, stb) is függ. Az Ultimate elektromos kerékpárok átlagos hatótávolsága kb. 30-60 km.

Milyen sebességgel mehetsz az elektromos kerékpárral?

A törvényi előírások szerint a motorok 25km/h-ig segíthetnek rá a pedálozásodra, de természetesen te tekerhetsz ettől gyorsabban is.

Mi van, ha lemerül az akkumulátor?

Nem történik semmi, tekerhetsz tovább, akár egy hagyományos kerékpárral. A motor nem okoz többlet ellenállást sem.

Mit kell tudni az akkumulátorról?

A teljes feltöltéshez általában kb. 2-9 órára van szükség, természetesen ez függ az akkumulátor kapacitásától. A töltés hagyományos 220V-os hálózatból lehetséges. Az Ultimate kerékpárok mindegyike a korszerű lítiumionos (Li-Ion) akkumulátorokkal felszerelt, melyekre bármikor rá lehet tölteni. Ezek a lítiumionos akkumulátorok minimum 500 teljes töltési ciklust is kibírnak, ami annyit jelent, hogy ennyi töltés alatt a kapacitásuk legalább 80%-át megőrzik. Az akkumulátort tovább is lehet még használni, de később lehet, hogy gyakrabban szorul töltésre, így lecsökken a hatótávolság.

Milyen gondozást igényel az elektromos kerékpár?

A hagyományos kerékpárokhoz hasonlóan az elektromos kerékpárt is ajánlott száraz helyen tárolni. Az akkumulátort érdemes 2-3 havonta teljesen feltölteni, mert mint minden akkumulátor, hosszabb állásban önmagától le tud merülni.

Ha szeretnéd szakértő kezekre bízni kerékpárodat, szívesen segítünk a szervizelésben.

További kérdésed lenne az elektromos kerékpárokról, szívesen állunk rendelkezésedre a Kapcsolatok menüpontban található elérhetőségek bármelyikén.

 

Tudnivalók az elektromos robogókról

Mit kell tudni az elektromos robogókról?

Az elektromos robogó annyiban különbözik a hagyományos robogóktól, hogy ezt elektromos motor hajtja. Az elektromos robogók hálózati kábelről bárhol könnyen és gyorsan feltölthetőek.

FONTOS: Az elektromos robogók használata során bukósisak és védőfelszerelés viselete ajánlott!

Mik az elektromos robogók előnyei?

 • Gazdaságos: nincs benzinköltség, fali konnektorból bárhol könnyen és gyorsan feltölthető;
 • Környezetbarát: nincs káros anyag kibocsátás, így nincs többé benzinszagos ruházat sem;
 • Időtakarékos: nincs több dugóban veszteglés;
 • Rendkívül halk utazást biztosít: nincs hangos kipufogó- és motor hang;
 • Könnyű parkolás: cseréld autódat elektromos robogóra, és nem kell tovább aggónod a parkolási gondok miatt!

Hol használhatod az elektromos robogót?

Ha az elektromos robogón található pedál rásegítő rendszer, akkor a KRESZ szabályait betartva szabadon használhatod mindenhol, mint a hagyományos kerékpárokat, még engedélyezett természetvédelmi területekre is behajthatsz, mivel nem termel káros anyagokat.

Mekkora egy elektromos robogó hatótávolsága?

Minden típusnál a leírásban külön jeleztük a hatótávolságokat, ami egyébként az akkumulátor kapacitásától, a meghajtási rendszertől, a körülményektől (emelkedő, ellenszél, út minősége, domborzat stb.) és természetesen tőled (súly, vezetési mód, stb) is függ. Az Ultimate elektromos robogók átlagos hatótávolsága kb. 30-40 km.

Milyen sebességgel mehetsz az elektromos robogóval?

A törvényi előírások szerint a motorokkal 40km/h sebességgel haladhadsz.

Mit kell tudni az akkumulátorról?

A teljes feltöltéshez általában kb. 6-8 órára van szükség, természetesen ez függ az akkumulátor kapacitásától. A töltés hagyományos 220V-os hálózatból lehetséges.

Milyen gondozást igényel az elektromos robogó?

A hagyományos robogókhoz hasonlóan az elektromos robogót is ajánlott száraz helyen tárolni. Az akkumulátort érdemes 2-3 havonta teljesen feltölteni, mert mint minden akkumulátor, hosszabb állásban önmagától le tud merülni.

Ha szeretnéd szakértő kezekre bízni robogódat, szívesen segítünk a szervizelésben.

A háromkerekű elektromos robogók jellemzői:

A háromkerekű elektromos robogókat nem csak az idősebbeknek ajánljuk. Ez nem egy „rokkant kocsi”, fiatalok és idősek számára is tökéletes választás a mindennapos biztonságos közlekedésben. A három kerék stabilitásának köszönhetően a bátortalanabbak is nagyobb biztonságban érezhetik magukat, hiszen a robogó nem tud eldőlni, sőt a hátsó kitámasztásnak köszönhetően, az emelkedőkön sem lehet vele hátraborulni. Alacsony átlépő magassággal, előre- és hátraállítható kényelmes, fotelszerű üléssel, hátramenet funkcióval, magas motornyomatékkal, rögzítő fékkel és egy nagy hátsó kosárral is rendelkezik.

A háromkerekű robogók kezelése eltérő a hagyományos, kétkerekű robogókéhoz képest. Kezelésüket be kell gyakorolni és meg kell szokni, mert a menettulajdonságai a kétkerekűvel szemben mások. Javasoljuk a járművek kipróbálását, amit nálunk is megtehet.

A háromkerekű elektromos robogó működtetése

A háromkerekű robogó menettulajdonsága eltér a kétkerekűtől, ezért vezetését meg kell tanulni. Forgalomba csak akkor menjen, ha kellő gyakorlatot szerzett a vezetésében!

Egyik legfontosabb különbség, hogy a lábát soha ne tegye le gurulás és kanyarodás közben sem, mert rá fog menni a kerék!

Először próbálja meg egy segítő segítségével, motor bekapcsolása nélkül kipróbálni a motort, hogyan lehet vele gurulni és fékezni. Segítője hátulról lassan tolja, Ön pedig próbáljon egyenesen menni, fékezni, és ha már ez is megy, akkor kanyarodni. Kanyarodás közben a kanyarodás irányába dőljön.

Ha már biztonsággal tud fordulni és megállni, próbálja ki a gázkart – szintén a motor kikapcsolt állapotában – forgatni könnyű csuklómozdulatokkal.

Ha ez is megy, kapcsolja be a motort, és egy kis gázadással induljon el egyenes útszakaszon. Ha már megy az egyenes haladás, óvatosan próbáljon kanyarodni. A kanyarokat mindig lassan vegye, és kissé a kanyar felé dőljön!

Sok sikert a gyakorláshoz és szép élményeket kívánunk a háromkerekű használatához!

További kérdésed lenne az elektromos robogókról, szívesen állunk rendelkezésedre a Kapcsolatok Kapcsolatok

 

Tudnivalók az elektromos rollerekről

Miért az ULTIMATE elektromos rollerek?

Az ULTIMATE high-tech elektromos rollerek a modern, fiatalos megjelenés mellett egy olyan hatékony, csendes, környezetbarát, biztonságos és gazdaságos közlekedést biztosít, ami a mai, nehézkes városi közlekedésben nagyon megkönnyítik, sőt élménydúsabbá, izgalmasabbá varázsolják az utazást. Az ULTIMATE elektromos robogók mindegyike szénkefe nélküli (brushless) motorral és lítiumionos (Li-ion) akkumulátorral felszereltek. A motor és az akkumulátor is tökéletesen beépül a vázba, így lopásbiztos, esztétikai megjelenést biztosít. Az ULTIMATE rollerek alumínium váza könnyen és gyorsan összecsukhatóak.

Mik az elektromos rollerek előnyei?

 • Gazdaságos: nincs benzinköltség, nincs parkolási díj;
 • Környezetbarát: nincs káros anyag kibocsátás;
 • Csendes, az elektromos motornak köszönhetően;
 • Modern design;
 • Fiatalos megjelenés;
 • Biztonságos közlekedés;
 • Könnyű kezelhetőség;
 • Kis méretre összecsukható;
 • Hatékony közlekedés;
 • Idő- és helytakarékos megoldás;
 • Izgalmas, élményekkel teli közlekedést biztosít.

Hova és kinek ajánljuk az elektromos rollereket?

Az Ultimate SC-15 és SC-18 rollerek széles körben használhatóak, mint például:

 • raktárakban,
 • telephelyeken,
 • áruházakban,
 • hotelekben és üdülőkben,
 • kiállításokon,
 • biztonsági cégeknél,
 • rendőrségnél,
 • kölcsönzőkben,
 • városi közlekedésre,
 • privát felhasználásra,
 • és bárkinek, aki kalandra vágyik.

Hol használhatod az elektromos rollert?

Magyarországon a Központi Közlekedési Felügyelet állásfoglalása szerint a rollerhez hasonló eszközök nem minősülnek járműnek, használójuk gyalogosnak tekintendő, így a roller használható járdán, sétálóutcában, parkok sétaútjain, kerékpárúton, magánterületen, ám közúton nem.

Mekkora egy elektromos roller hatótávolsága?

Minden típusnál a leírásban külön jeleztük a hatótávolságokat, ami egyébként az akkumulátor kapacitásától, a meghajtási rendszertől, a körülményektől (emelkedő, ellenszél, út minősége, domborzat stb.) és természetesen tőled (súly, vezetési mód, stb) is függ. Az Ultimate elektromos rollerek átlagos hatótávolsága kb. 40 km.

Mit kell ellenőrizni az elektromos rolleren elindulás előtt?

 • a fékek állapotát,
 • a megfelelő guminyomást,
 • az akkumulátorok töltöttségi szintjét,
 • a gázkar akadálytalan mozgását,
 • a lánc megfelelő feszességét, és tisztaságát,
 • a kerekek könnyed elforgathatóságát.

Mit kell tudni az akkumulátorról?

A teljes feltöltéshez általában kb. 3-4 órára van szükség, természetesen ez függ az akkumulátor kapacitásától. A töltés hagyományos 220V-os hálózatból lehetséges.

Hogyan kell közlekedni az elektromos rollerrel?

 • Az elektromos roller kormányoszlopán található kulcsos kapcsolót el kell fordítani úgy, hogy az akku töltöttségét jelző Led sor világítson. Az itt található biztonsági kapcsolót kikapcsolt állapotban kell tartani.
 • Elindulni a markolat tövében található elfordítható karral lehet. Induláskor arra kell törekedni, hogy a gyorsítás fokozatos legyen. A hirtelen indulás nagy áramfelvételt okoz, ami az akkuk élettartamának csökkenéséhez vezet.
 • Induláskor érdemes egy lökéssel segíteni a motor munkáját.
 • Az elektromos rollerrel való közlekedés nagy élmény, mert a lábunk 20 cm-rel a föld felett található. Ez a sebességérzetünket befolyásolhatja, ezért csak biztonságosak ítélt sebességgel hajts!
 • Lehetőleg kerüld a hirtelen fékezéseket és gyorsításokat.
 • Az elektromos rollert elsősorban sík terepre tervezték. Ezért, ha egy nagyobb emelkedőhöz érsz, és az érezhetően lelassul, célszerű leszállni, és gyalog megtenni a meredek szakaszt. A gázkart akkor is használhatod, ha leszálltál a rollerről, így ha tolod, akkor nem kell plusz erőt kifejteni.
 • Kerülni kell az elektromos roller túlterhelését. A túlterhelés megrövidíti az akkumulátorok, a vezérlőegység és a motor élettartamát!
 • Nem kötelező, de mindenképpen érdemes egy könnyed bukósisak és védőfelszerelés használata
 • Használat után a kulcsos kapcsolót minden esetben kikapcsolt állapotba kell fordítani, majd lehetőség szerint csatlakoztatni kell a töltőt, hogy az akkuk feltöltődjenek.

Milyen gondozást igényel az elektromos roller?

A hagyományos rollerekhez hasonlóan az elektromos robogót is ajánlott száraz helyen tárolni. Az akkumulátort érdemes 2-3 havonta teljesen feltölteni, mert mint minden akkumulátor, hosszabb állásban önmagától le tud merülni.

Ha szeretnéd szakértő kezekre bízni rolleredet, szívesen segítünk a szervizelésben.

 

Tudnivalók az önegyensúlyozó járművekről

Miért az ULTIMATE önegyensúlyozó járművek?

Az ULTIMATE önegyensúlyozó járművek forradalmian új, intelligens, elektromos kétkerekű önegyensúlyozó járgányok, melyeket úgy terveztek, hogy pontosan megfeleljen az emberi test anatómiájának. Elképesztő minőség, hihetetlen stabilitás, extrém alacsony üzemeltetési költség és rendkívül rövid töltési idő jellemzi. Ez az egyedi közlekedési eszköz szabadidős, üzleti és magáncélra egyaránt kitűnő választás.

Az ULTIMATE önegyensúlyozó járművek modern, fiatalos megjelenés mellett egy olyan hatékony, csendes, környezetbarát, biztonságos és gazdaságos közlekedést biztosítanak, ami a mai, nehézkes városi közlekedésben nagyon megkönnyítik, sőt élménydúsabbá, izgalmasabbá varázsolják az utazást. Az ULTIMATE elektromos önegyensúlyozók mindegyike szénkefe nélküli (brushless) motorral és lítiumionos (Li-ion) akkumulátorral felszerelt.

Mik az önegyensúlyozók előnyei?

 • Gazdaságos: nincs benzinköltség, nincs parkolási díj;
 • Környezetbarát: nincs káros anyag kibocsátás;
 • Csendes, az elektromos motornak köszönhetően;
 • Modern design;
 • Fiatalos megjelenés;
 • Biztonságos közlekedés;
 • Könnyű kezelhetőség;
 • Hatékony közlekedés;
 • Idő- és helytakarékos megoldás;
 • Izgalmas, élményekkel teli közlekedést biztosít.

Hova és kinek ajánljuk az önegyensúlyozókat?

raktárakban

 • raktárakban,
 • telephelyeken,
 • áruházakban,
 • hotelekben és üdülőkben,
 • kiállításokon,
 • biztonsági cégeknél,
 • rendőrségnél,
 • kölcsönzőkben,
 • városi közlekedésre,
 • privát felhasználásra,
 • és bárkinek, aki kalandra vágyik.

Hogyan működnek az ULTIMATE önegyensúlyozó járművek?

Bekapcsolt állapotban az önegyensúlyozó járműveket a kerekek közötti alvázban elhelyezett szénkefe nélküli (brushless) elektromos motorok tartják függőleges helyzetben és egyensúlyban, melyet lítiumionos (Li-ion) akkumulátor táplál. Hálózati kábelről bárhol könnyen és gyorsan feltölthető. Az egyensúly megtartását és az irányítást a motorokon keresztül két beépített számítógép végzi, amelyek giroszkópok és egyéb szenzorok segítségével másodpercenként több mint százszor korrigálják a pozíciót. A felhasználó az eszközt a testsúlyának előre-, illetve hátrahelyezésével, illetve a lábfej mozgatásával/kormányrúd mozgatásával irányítja, és akár egyhelyben is könnyedén megfordulhat. Bukósisak és védőfelszerelés használata ajánlott!

Mekkora az önegyensúlyozók hatótávolsága?

Minden típusnál a leírásban külön jeleztük a hatótávolságokat, ami egyébként az akkumulátor kapacitásától, a meghajtási rendszertől, a körülményektől (emelkedő, ellenszél, út minősége, domborzat stb.) és természetesen a vezetőjétől (súly, vezetési mód, stb) is függ. Az Ultimate I-SHINE átlagos hatótávolsága kb. 10-15 km, a segway típusú City Balancer és Off-road Balancer maximális hatótávolsága pedig kb. 20-35 km.

Milyen gondozást igényel egy önegyensúlyozó?

Ajánlott száraz helyen tárolni. Az akkumulátort érdemes 2-3 havonta teljesen feltölteni, mert mint minden akkumulátor, hosszabb állásban önmagától le tud merülni. Óvni kell a víztől és egyéb folyadékoktól a járművet, mivel az maradandó elektronikai sérüléshez vezet! Tisztításához száraz, max nedves, puha rongy használatát javasoljuk.

Ha szeretnéd szakértő kezekre bízni az önegyensúlyozó járművedet, szívesen segítünk a szervizelésben.

 

Tudnivalók a starterekről

Mire használható az ULTIMATE JUMPER és a JUMPER CAMP?

Ezek a termékek olyan univerzális, nagy teljesítményű hordozható akkumulátorok, mely benzines és dízel autók bikázására, illetve digitális eszközök (mobiltelefon, tablet, kamera, mp3, stb) töltésére használható, mivel rendelkezik autós gyorsindító, laptop és USB kimenettel. Hasznos kiegészítője a nyaralásnak, hosszabb utazásnak, kirándulásnak, illetve minden olyan helyzetnek, amikor nincs a közelben elektromos hálózat. Érdemes minden autóban tartani egyet, mert mindig jól jöhet egy kis plusz energia! Kis mérete és nagy teljesítménye miatt nagyon közkedvelt.

Milyen eszközökkel kompatibilisek a Jumper és a Jumper Camp termékek?

Minden olyan eszközzel kompatibilisek, amelyek USB kábelen vagy laptop töltőkábelen keresztül tölthetőek, mint például:

 • laptop (csak a Jumper),
 • mobiltelefon,
 • tablet,
 • MP3 vagy MP4 lejátszó,
 • kamera,
 • fényképezőgép.