ITM E-BIKE PÁLYÁZAT

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett, októberben induló pályázatban magánszemélyek kaphatnak támogatást, pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer forintot, nyomatékszenzoros kerékpárokra 150 ezer forintot, legfeljebb a jármű árának felét, és mivel elsősorban a munkába járást kívánják segíteni, ezért a pályázat benyújtáshoz munkaviszonyt igazoló dokumentum csatolása is szükséges lesz.

 

A keresletet az érdeklődők számára leginkább elérhető, olcsóbb márkák felé szeretnék terelni, ezért a támogatott járművek nem kerülhetnek többe 900 ezer forintnál, és megadott műszaki-környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük.

A pályázat lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. végzi majd. A beadás egyszerűsítése és gyorsítása érdekében a dokumentumokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. Az elektronikus ügyintézéssel a pályázatok feldolgozási időszaka csökken, gyorsabb elbírálás és kifizetés várható.

https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/energiaugyekert-es-klimapolitikaert-felelos-allamtitkar/hirek/palyazatot-irnak-ki-elektromos-rasegitesu-kerekparok-vasarlasara

További információk október elején várhatóak, ha nem szeretne lemaradni a legfrissebb hírekről, iratkozzon fel a hírlevelünkre, kövessen minket a Facebookon, és látogassa weboldalunkat!

Nyomatékszenzoros kerékpár választékunk -->

Pedálszenzoros kerékpár választékunk -->

Mi az eltérés a pedálszenzoros és a nyomatékszenzoros kerékpárok között?

A pedálszenzorok egyszerűbb felépítésű szerkezetek, a hajtókarra szerelt mágnesekből, és egy érzékelőből állnak. Tekerésnél a mágnesek elhaladnak a szenzor előtt, ezzel jelezve a vezérlő elektronikának, hogy kapcsolja be a rásegítést. A pedálszenzoros kerékpárok nem figyelik a tekerés erősségét, így akár minimális pedálozással is nagy erőt fejthetünk ki.

A nyomatékszenzor bonyolultabb, és drágább, viszont jobban imitálja azt az érzést, mint ha egy normál kerékpárt hajtanánk. Méri a pedálozás erősségét, így azonnal tud reagálni a kerékpáros minden mozdulatára, emiatt természetesebb, közvetlenebb élményt nyújt. Nyomatékszenzorral néhány kivételtől eltekintve a középmotoros kerékpárok vannak felszerelve, itt érdemes figyelembe venni, hogy a középen elhelyezett motor nagyobb terhelést tesz a láncra, emiatt egy kicsit nagyobb a karbantartás igénye.

Összefoglalva, ezek az előnyök és a hátrányok:

Nyomatékszenzoros rendszer

 

Előnyei:

 • finomabb rásegítés (nincs rántás érzés, nincs fáziskésés a tekerés megkezdése és motor be – és kikapcsolása között)
 • A  jobb hatékonyság miatt kevesebbet fogyaszt

 

Hátrányai:

 • Elől csak egy lánctányér lehet (kevesebb sebességfokozat)
 • A lánc viszi át a tekerés és a résegítés erejét – fokozott igénybevétel, gyakoribb csere
 • Magasabb árfekvés
 • Észrevehető ellenállás a motorban rásegítés nélkül
 • Váltás nagyobb odafigyelést igényel, váltás közben nem lehet terhelni a hajtókart

 

Pedálszenzoros rendszer

 

Előnyei:

 • Szinte nincs motorellenállás kikapcsolt rásegítésnél
 • Első és hátsó váltó is szerelhető a kerékpárra – több fokozat
 • Egyszerű, olcsó rendszer
 • Első vagy hátsó motornál nincs extra terhelés a láncon, könnyebb fokozatváltás, hosszabb élettartam

 

Hátrányai:

 • Fáziskésés a tekerés megkezdése és a motor be- és kikapcsolása között

Miért éri meg nekem?

A támogatás keretében az olcsóbb, pedálszenzoros kerékpároknál a támogatás összege 90.000 Ft, ezért ha eddig a magas ár miatt halogatta a vásárlást, most szinte egy normál kerékpár árában megvásárolhatja tőlünk az Önnek leginkább megfelelő e-kerékpárt.

A jelenleg kapható legolcsóbb, 249.900 Ft-os kerékpárjainkat akár 159.900 Ft-ért is megvásárolhatja, de a pályázat kezdetéig igyekszünk felonultatni néhány ennél is olcsóbb modellt.

A támogatás igénybe vétele után fennmaradó összeget alacsony kamatozású Cetelem Online Áruhitellel is kiegyenlítheti!