Blog

II. MAGYAR ELEKTROMOBILITÁS NAP

Ultimate e-Bike
Ultimate e-Bike
2020.02.03 11:50
II. MAGYAR ELEKTROMOBILITÁS NAP

II.Magyar Elektromobilitás Nap 2015

Az Európai Mobilitási Hét keretében másodszor került megrendezésre a Magyar lektromobilitás Napja szeptember 17-én, a Larus Rendezvényközpontban (MOM park), amin mi is résztvettünk elektromos járműveinkkel. A rendezvény szakmai kerekasztal-beszélgetésein részt vettek az emobilitás iránt elkötelezett neves magyarországi köztisztviselők, egyben az esemény védnökei, úgymint Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és az esemény házigazdája, Pokorni Zoltán, Budapest Hegyvidék XII. kerület polgármestere. Mellettük idén már a szektor nemzetközi képviselői is a meghívottak között szerepeltek, többek között Daniela Rosca, az Európai Bizottság Tiszta Közlekedés és Fenntartható Városi Mobilitás szakterületének vezetője, Bert Witkamp, az Európai Elektromobilitás Szövetség (AVERE) főtitkára, Nyugat- és Észak-Európa országainak elektromobilitás szakértői, illetve a Kelet- és Dél-Európai elektromobilitás szövetségeinek vezetői. 

Ez alkalomból először szerveztek felvonulást, az elektromos járművek, elektromos autók, elektromos kerékpárok és elektromos motorok részére, ami a MOM rendezvényközpontjától indult a Várkert Bazároz, majd vissza a kiindulási pontra. Ezzel is népszerűítve és felhívva a figyelmet a jövő közlekedési eszközeire.

A rendezvényre ellátogatók megismerkedhettek közelebbről is az elektromos járművekkel, tesztelhették az általunk forgalmazott elektromos járműveket  egész nap, és akár elektromos autókat is próbálhattak.