A legutóbbi blogbejegyzésünkben az elektromos rollereket jártuk körbe és szó volt egy picit arról is, hogy milyen formában hozták először létre.

Ezúttal sem fogunk messzire menni, hiszen most az elektromos kerékpárok világába nyújtunk egy kis betekintést, remélve, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a zseniális találmányokra is.

Beszéljünk egy kicsit a kialakulásukról, de megígérjük, hogy nem lesz uncsi.

Az 1800-as évek elején jött létre az első kerékpárszerűség, amit lábbal kellett hajtani (nem pedig pedállal), ezért nem is ért el áttörő sikert, de ha belegondolsz, ez végül is érthető… Az első jelentős biciklit kb. 40 évvel később találták fel, Macmillan volt az első, aki pedált szerelt a kerékpárra. Ja, és egy érdekesség, hogy az első bírság is ekkor történt, ugyanis a fék feltalálása még odébb volt…

Az 1800-as évek végére pedig talán a legmókásabb szerkezet, a velocipédként ismert kétkerekű terjedt el, ami James Starley nevéhez fűződik. Ez a fajta kerékpár széleskörben elterjedt, de inkább a tehetős polgárok kedvencévé vált, az alsóbb osztályok nem tudták megfizetni. Ezen már volt fék, viszont magasról nagyot lehet esni, úgyhogy rajta is volt még mit fejleszteniük. Nem sokkal később átalakították és mindkét kereket lassítani képes fékeket szereltek rá.

Ami még nagyon hiányzott róluk, arra John Boyd Dunlop nyújtott megoldást: a pneumatikus, felfújható tömlő, majd Edouard Michelin ezt öltöztette “védőruhába”, azaz abroncsba, kialakítva ezzel a tömlő/köpeny rendszert.

A velocipéd imádat viszonylag sokáig tartott még úgy is, hogy nagyon nehéz volt elsajátítani a használatát, valamint a közlekedést is bonyolulttá tette. Rover ezt a gondot egyszeriben megoldotta két egyforma méretű kerékkel, így már semmi nem állhatott a biciklizés útjába!

Oké már tudjuk, hogy hogyan jutottunk el a történelem során a ma használatos biciklikhez, de hangsúlyozzuk, hogy ez csak egy nagyon rövid leírása a kialakulásának.

Beszéljünk egy kicsit az elektromos biciklikről, mert azért vagy igazából itt, kedves olvasó, igaz?

Sokan állítják, hogy egészségi szempontból nincs értelme elektromos biciklit szerezni, de biztos, hogy ez így van?

Megnyugtatunk, mert nem! Ha kezdő bicajos vagy, vagy ha szeretnéd magasabb szintre emelni a tekerést, azt egy elektromos kerékpárral is meg tudod tenni.

Ha a mozgás a cél, pont jól jöhet egy elektromos bicikli, hiszen sokkal nagyobb kedvvel fogsz tudni tekerni, ha tudod, hogy az emelkedőn vagy a dombokon kapsz hozzá egy kis segítséget! ;)

Ha pedig rendszeresen járnál vele munkába, vagy bárhová, ahova az utad vezet, remekül segít abban, hogy messzebb juss és hosszabb ideig is bírd a hajtást.

A bázeli egyetem kutatói szerint az e-bicaj legalább olyan jó hatással van az egészségünkre, mint a hétköznapi kerékpár még akkor is, ha elektromos. Mind mentálisan mind pedig fizikailag is jót tesz a szervezetnek.

Most, hogy megcáfoltuk azt az állítást, hogy az e-bicikli lustává tesz, térjünk rá egyéb előnyeire is.

Költséghatékony!

A benzin és a dízel a legtöbb országban valljuk be, költséges, és az alkalmi áremelkedések befolyásolhatják költségvetésünket. Az elektromos biciklikkel ezeket a nagy összegeket elkerülhetjük, ráadásul az egészségünkre is jó hatással van.

Egy ökotudatos választás is, hiszen nem szennyezzük vele a levegőt. A klímaváltozás illetve a globális felmelegedés komoly problémát jelent és mindannyiunknak kötelessége tenni ezért, hiszen az emberiség jövőjének fenntarthatósága függ tőle.

Ha valaki már hosszabb ideje nem kerékpározott egy sérülés miatt, vagy mert idős és egészségügyi problémákkal küzd, bátran a nyeregbe pattanhat egy elektromos bicó segítségével! Nem lesz többé probléma otthonról kimozdulni, könnyebb a kapcsolatot tartani az ismerősökkel, a barátokkal, vagy a családtagokkal.

A biciklik paramétereit most nem sorolnánk, hiszen ahány e-bicó, annyi tulajdonság. Nézz körül nálunk és találd meg a hozzád illő darabot, de ha elakadnál mi örömmel segíteni fogunk neked!

„Lusta ember vagyok. De a lusta ember találta fel a kereket és a biciklit is, mert utált gyalogolni meg cipekedni.”

/Lech Walesa/

És egy kis érdekesség ---> ITT<----

Forrás: www.bikemag.hu, www.wikipédia.hu

2019.06.19.

Vissza